Το βίντεο αυτό παρουσιάζει την εμπειρία του Mohamed Tawfik Metwali, ο οποίος καλλιεργεί τη γη του στο Kafr el-Sheikh της Αιγύπτου και εξηγεί τα οφέλη που αποκόμισε από την εφαρμογή γεωργικής γύψου (Θειϊκό Aσβέστιο) στη γη του.
Ο Mohamed καλλιεργεί 1400 τετραγωνικά μέτρα (8 carat) με λάχανο, κουνουπίδι και μαρούλι. Δοκίμασε τη χρήση της γεωργικής γύψου ως εδαφοβελτιωτικό. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας όπου το βάρος των λάχανων ήταν 7 – 8 κιλά, δείχνει περήφανα λάχανα βάρους περίπου 15 κιλών το καθένα. Εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γεωργική γύψος συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της αλατότητας του εδάφους και βελτιώνει τη δομή του, με αποτέλεσμα τη βαθύτερη ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και μεγαλύτερες αποδόσεις.
Δοκίμασε, επίσης, τη χρήση γεωργικής γύψου για την καλλιέργεια κουνουπιδιού. Μας δείχνει πως σε αυτήν την περίπτωση, η γεωργική γύψος ενίσχυσε την υγεία κυρίως του υπέργειου τμήματος (τα φύλλα του κουνουπιδιού).
Αυτό το βίντεο παρουσιάζει τις συνεχείς προσπάθειες του Ζωντανού Εργαστηρίου του έργου Mara-Mediterra στο Δέλτα του Νείλου, το οποίο εποπτεύεται από το Αιγυπτιακό Κινεζικό Πανεπιστήμιο (ECU), να εφαρμόσει αγρο-οικολογικές πρακτικές για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εδαφικής αλατότητας προς όφελος των αγροτικών κοινωνιών στο Δέλτα του Νείλου.